aquoicasertleglise.com

Hoe maak je een printscreen op macbook

Datum van publicatie: 28.09.2020

Zo kun je de afbeelding dan ergens plakken, bijvoorbeeld in een e-mail of document. Zo voeg je er gemakkelijk tekst of aantekeningen aan toe voordat deze wordt opgeslagen.

Door een deel van het scherm lichter te maken of eigenlijk: door de rest van het scherm donkerder te maken zie je precies waar je een screenshot van gaat maken.

Wanneer je hier op klikt krijg je verschillende mogelijkheden om de afbeelding te bewerken en te delen. Dan kun je het ook eenvoudig met de muis regelen. Wanneer je een screenshot maakt, verschijnt er standaard een kleine preview onderin beeld. Als je het hele venster of een specifieke selectie doet zal er een knop "Leg vast" staan die je kunt gebruiken. Als u een miniatuur in de hoek van uw scherm ziet, kunt u daarop klikken om de schermafbeelding te wijzigen.

Ook geven we tips hoe je snel ruimte vrijmaakt op je MacBook.

Open je vervolgens Voorvertoning en maak je een nieuw document aan zal dit document automatisch de juiste afmetingen hebben en jouw afbeelding er in plakken, hoe maak je een printscreen op macbook. Kleine annotaties zoals een pijl of een stukje omcirkelen kunnen het geheel gelijk duidelijker maken.

Om dit paneel weer te sluiten, of je deze niet langer nodig hebt. Nadat je een schermafbeelding hebt gemaakt verschijnt er rechtsonder in beeld gelijk een kleine voorvertoning. Met de Prullenmand verwijder je de schermafbeelding als het niet goed is gegaan, druk je op het kruisje of op Escape.

Welke opties je precies krijgt bespreken we straks in meer detail. Met de Prullenmand verwijder je de schermafbeelding als het niet goed is gegaan, of je deze niet langer nodig hebt.

Een deel van het scherm vastleggen

Sinds macOS Mojave is er een derde manier om allerlei soorten screenshots te maken met de screenshot-toolbar. Wil je het openen in een bewerkingsprogramma om de afbeelding uitgebreider te bewerken, dan moet je de schermafbeelding vanaf de bestandslocatie openen. Anders kan het zijn dat de afbeelding zodanig verkleind wordt dat de ontvanger dit niet meer kan lezen. Je hoeft niet bang te zijn dat het bureaublad van je Mac in korte tijd vol komt te staan, want de Stacks -functie zorgt ervoor dat bestanden automatisch bij elkaar komen te staan.

Deze app dienst? Screenshots maken op je Mac

Heb je een mooi screenshot gemaakt en wil je het delen met andere mensen. We noemen zulke afbeeldingen schermafbeeldingen of screenshots. Je kunt ind ik mis je zo songtekst miniatuurweergave voorvertoning die rechtsonder verschijnt uitschakelen?

Gelukkig is er een handige oplossing, hoe maak je een printscreen op macbook, in de vorm van Paparazzi. Door een deel van het scherm lichter te maken of eigenlijk: door de rest van het scherm donkerder te maken zie je precies waar je een screenshot van gaat maken. En er is een optie om de muisaanwijzer te verbergen of tonen.

Een schermafbeelding maken op een Mac

Klik je hier op zie je verschillende manieren om de afbeelding te delen, bijvoorbeeld via e-mail. Met de Prullenmand verwijder je de schermafbeelding als het niet goed is gegaan, of je deze niet langer nodig hebt. Ten eerste kun je kiezen waar je de afbeelding wilt bewaren.

Zo leggen we uit wat je kan doen als je MacBook heet wordt  en laten we zien hoe je emoji en symbolen kan typen.

Wanneer je nu een schermafbeelding wilt maken hoef je geen toetsen in te drukken, maar klik je simpelweg op het programma om een schermafbeelding hoe maak je een printscreen op macbook maken. Nadat je een schermafbeelding hebt gemaakt verschijnt er rechtsonder in beeld gelijk een kleine voorvertoning.

Ten tweede kun je een timer instellen. Een venster of menu vastleggen Open het venster of menu dat u wilt vastleggen.

Categorie: macOS. Op iPhoned delen we regelmatig tips zodat je alles uit je Mac kan halen.

Video: screenshots maken en delen op je Mac

Een dergelijk printscreen proces kan ook op de Mac. Via de knop "Gereed" sla je de schermafbeelding op op je Mac, standaard op je Bureaublad. Dropbox kan je screenshots automatisch delen.

Als dat niet het geval is moet je je Mac eerst opnieuw opstarten. Welke opties je precies krijgt bespreken we straks in meer detail.

Wanneer je hier op klikt krijg je verschillende mogelijkheden om de afbeelding te bewerken en te delen. Drie opties laten je screenshots maken zoals ook mogelijk is met de andere twee toetsencombinaties, houdt u de Option-toets ingedrukt terwijl u klikt, een venster of een selectie. Deze app dienst, hoe maak je een printscreen op macbook. Tekenlimiet: Het kan nuttig zijn om nog wat te tekenen op je schermafbeelding.

Als u de schaduw van het venster niet wilt opnemen in de schermafbeelding. U kunt ook wachten tot de schermafbeelding op uw bureaublad is bewaard.

Waar vindt u schermafbeeldingen Standaard worden schermafbeeldingen op uw bureaublad bewaard met de naam 'Schermafbeelding [datum] om [tijd]. Een schermafbeelding maken op een Mac U kunt het hele scherm, een venster of slechts een deel van het scherm vastleggen.

Als je hierop klikt, kun je de schermopname snel bewerken.

Open je vervolgens Voorvertoning en maak je een nieuw document aan zal dit document automatisch de juiste afmetingen hebben en jouw afbeelding er in plakken. Nadat je een schermafbeelding hebt gemaakt verschijnt er rechtsonder in beeld gelijk een kleine voorvertoning. Finder geeft je een kleine preview van bestanden, zodat je ze kort kunt inzien voordat je ze opent.

Ook in categorie:
  05.10.2020 09:11 Rosan:
  Meestal passen deze niet op je scherm, en om nu allerlei losse afbeeldingen te maken, en bij elkaar te knippen-plakken… Ook niet echt handig. Vind je het de voorvertoning van de schermafbeeldingen niet fijn?

  02.10.2020 01:27 Saranda:
  Waar vindt u schermafbeeldingen Standaard worden schermafbeeldingen op uw bureaublad bewaard met de naam 'Schermafbeelding [datum] om [tijd].

  30.09.2020 17:12 Aarnout:
  Zo kun je de afbeelding dan ergens plakken, bijvoorbeeld in een e-mail of document.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@aquoicasertleglise.com