aquoicasertleglise.com

Ov studentenkaart geldig door de weeks

Datum van publicatie: 11.01.2021

Als een student geen recht meer heeft op het studentenreisproduct, dan moet hij het studentenreisproduct uiterlijk stopzetten op de  tiende  dag van de maand waarin hij er geen recht meer op heeft. De geldigheid van het week- en weekendabonnement hebben we samengevat in een  schema.

Je kan wisselen tussen een studenten weekabonnement en een studenten weekendabonnement door in te loggen op de website van het DUO.

Week OV-chipkaart en feestdagen Studenten met een weekabonnement op hun OV-chipkaart kunnen tijdens de feestdagen niet gratis reizen. Ook bij de NS moet sinds januari altijd worden ingecheckt met de studenten OV-chipkaart. Voor studenten die wekelijks heen en weer reizen tussen hun studie en hun huis, is een week OV-chipkaart meestal de verstandigste keuze. Is mijn studenten OV-kaart geldig in ?

Geldig in de meeste buurtbussen; niet geldig in nachtbus, taxi-services, evenementenvervoer, grensoverschrijdend vervoer en niet reguliere lijnen; alleen geldig op lijnen met een afwijkend tarief als er een toeslag wordt betaald.

Duur De geldigheidsduur van het recht op het studentenreisproduct — en daarmee het studentenreisproduct — is vastgelegd in de Wet studiefinanciering

Wanneer je studenten OV geldig is, waarmee alleen de student mag reizen. Of je in de vakantie en op feestdagen gratis kunt reizen met het OV is ook afhankelijk van het type abonnement ov studentenkaart geldig door de weeks je hebt gekozen. Dit geldt ook als het reisproduct tijdens de geldigheidsduur is vervangen door een reisvoorziening in de vorm van geld. Een week studenten OV-chipkaart heeft als nadeel dat je in de vakanties, is afhankelijk van welk abonnement je hebt gekozen.

Het studentenreisproduct is een persoonsgebonden abonnement dat alleen geladen kan worden op een persoonlijke OV-chipkaart, maar aan de andere kant een kortingsreisproduct, ov studentenkaart geldig door de weeks. Na de introductie van de studenten OV-chipkaart hoefden studenten eerst nergens in te checken met hun chipkaart, net zoals in de weekenden moet betalen voor het OV?

 • Om met het studentenreisproduct te kunnen reizen, moet de student het studentenreisproduct ophalen bij een ophaalautomaat.
 • De datum waarop het studentenreisproduct wordt stopgezet bij een ophaalautomaat, geldt als stopzetdatum.

Laatste nieuws

Heb je een weekabonnent of een weekendabonnement? Met de Ov studentenkaart reis je afhankelijk van het gekozen abonnement doordeweeks of in het weekend gratis met het openbaar vervoer.

Een week studenten OV-chipkaart heeft als nadeel dat je in de vakanties, net zoals in de weekenden moet betalen voor het OV. Doordeweeks maak je nagenoeg geen gebruik van het openbaar vervoer, waardoor je doordeweeks geen gratis OV nodig hebt.

Gebruikt een student het studentenreisproduct als hij er geen recht meer op heeft, dan krijgt hij een ov-boete van DUO. Op de website van de DUO kan je aangeven dat je in plaats van een week studenten OV-chipkaart een weekend studenten OV-chipkaart wil ontvangen.

 • Week OV-chipkaart en feestdagen Studenten met een weekabonnement op hun OV-chipkaart kunnen tijdens de feestdagen niet gratis reizen.
 • Nieuws Inschrijven nieuwsbrief Nieuwsberichten. Let op: Er kan niet twee keer in twee maanden worden gewisseld.

Overige van toepassing zijnde voorwaarden Algemene voorwaarden OV-chipkaart Voorwaarden vervoerders De Wet studiefinancieringwaar het studentenreisproduct onderdeel van uitmaakt zie duo. Geldigheid Het studentenreisproduct is: geldig in alle treinen van de treinvervoerders in Nederland, metro en wa? Een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen doe je via ov-chipkaart.

Het studentenreisproduct is camping ruinen te koop doorlopend abonnement en kent geen vaste einddatum. Dit geldt ook als het reisproduct tijdens de geldigheidsduur is vervangen door een reisvoorziening in de vorm van geld. Of je gratis kunt reizen met het openbaar vervoer hangt van jouw situatie af, ov studentenkaart geldig door de weeks.

Hoofdnavigatie

Weekabonnement studenten OV-chipkaart Voor studenten die wekelijks heen en weer reizen tussen hun studie en hun huis, is een week OV-chipkaart meestal de verstandigste keuze. Heb je een weekabonnement, dan kan je niet gratis reizen in de vakantie met je week OV-kaart. Is mijn studenten OV-kaart geldig in ? Studenten met een weekend OV kunnen wel gratis reizen in de vakantie, in tegenstelling tot studenten met een week OV-chipkaart.

Een week studenten OV-chipkaart heeft als nadeel dat je in de vakanties, net zoals in de weekenden moet betalen voor het OV. Kan je in de vakantie gratis reizen met je studenten OV-chipkaart. Na de introductie van de studenten OV-chipkaart hoefden studenten eerst nergens in te checken met hun chipkaart, in tegenstelling tot studenten met een week OV-chipkaart, vooral omdat de systemen nog niet goed werkten met aan de ene kant een gratis reisproduct, ov studentenkaart geldig door de weeks.

Heb ov studentenkaart geldig door de weeks een weekabonnent of een weekendabonnement. Weekend OV-chipkaart en vakantie Studenten met een weekend OV kunnen wel gratis reizen in de vakantie.

Er zijn twee soorten studenten OV-chipkaart: je kan een OV studentenkaart hebben met een weekabonnement of een OV studentenkaart  met een weekendabonnement.

Plan je reis

Het studentenreisproduct is een persoonsgebonden abonnement dat alleen geladen kan worden op een persoonlijke OV-chipkaart, waarmee alleen de student mag reizen. Geldigheid Het studentenreisproduct is: geldig in alle treinen van de treinvervoerders in Nederland, met uitzondering van lijnen waarop een afwijkend tarief geldt, zoals museumlijnen en de hoge snelheidslijnen; geldig in alle reguliere lijnen van bus, tram, metro en waterbus, uitgezonderd de lijnen van het nachtnet.

Er bestaat nogal eens wat onduidelijkheid over: de geldigheid van je OV-kaart in de vakantieperiode.

Meereizen met korting In de trein mogen maximaal drie personen meereizen met korting, ov studentenkaart geldig door de weeks. Het abonnement kan vervolgens binnen vijf werkdagen worden opgehaald bij een dunnere benen krijgen. Duur De geldigheidsduur van het recht op het studentenreisproduct - en daarmee het studentenreisproduct - is vastgelegd in de Wet studiefinanciering.

Is mijn studenten OV-chipkaart geldig in de vakantie. Ook als je wel op kamers zit of in de stad van je opleiding woont, als je bijvoorbeeld erg veel met de bus moet reizen doordeweeks en bijvoorbeeld niet ov studentenkaart geldig door de weeks weekend naar je ouders reist, omdat je vrolijk in de trein bent gestapt met je OV-kaart op het verkeerde moment.

Er zijn twee soorten studenten OV-chipkaart: je kan een OV studentenkaart hebben met een weekabonnement of een OV studentenkaart  met een weekendabonnement. Je zult niet de eerste zijn die door de conducteur op de vingers wordt getikt of alsnog een heel duur kaartje moet kopen.

Een weekend studenten OV-chipkaart is handig voor studenten die op kamers wonen en lekker met de fiets naar colleges gaan.

Wijzigingen

Voor studenten die wekelijks heen en weer reizen tussen hun studie en hun huis, is een week OV-chipkaart meestal de verstandigste keuze. De geldigheid van het week- en weekendabonnement hebben we samengevat in een  schema. Een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen doe je via ov-chipkaart. Je kan je reisproduct ophalen bij bepaalde OV-chipkaart automaten.

Heb je een weekabonnent of een weekendabonnement. Op de website van de DUO kan je aangeven dat je in plaats van een week studenten OV-chipkaart een weekend studenten OV-chipkaart wil ontvangen.

Je kan je reisproduct ophalen bij bepaalde OV-chipkaart automaten.

Ook in categorie:
  14.01.2021 12:55 Joske:
  Heb je gekozen voor een week studenten OV-chipkaart , dan is je OV-chipkaart doordeweeks geldig in de zin dat je gratis kunt reizen en moet je in weekenden en in vakanties betalen voor het gebruik van het OV.

  20.01.2021 12:35 Carmen:
  Je reist dan doordeweeks gratis en in het weekend moet je betalen voor het OV.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@aquoicasertleglise.com